Kleurrijk, gevarieerd en gezellig – zitmeubelen voor je eigen huis

De belangrijkste feiten in het kort
  • Zitmeubelen voor je eigen vier muren zijn er in een grote verscheidenheid van vormen, kleuren, materialen en stijlen, afhankelijk van het beoogde gebruik.
  • Gezelligheid en functionaliteit zijn belangrijke selectiecriteria.
  • De stijl van de betreffende kamer mag niet veronachtzaamd worden, de meubelstukken moeten goed in het totaalbeeld passen.

Zitmeubels – ze zijn er om uit te rusten, om te ontspannen, om plaats te nemen, om je batterijen op te laden en ook om te werken. En ze zijn er in een grote verscheidenheid van vormen, kleuren en soorten. Of het nu aan de eettafel is, in de woonkamer, in de keuken of in het kantoor binnen je eigen vier muren.

Gezellig zitten aan de eettafel

De manieren waarop iemand aan de eettafel kan en wil zitten zijn vele en gevarieerd. Afhankelijk van de stijl van de eetkamer en ook van de eettafel, moet ook het zitmeubilair gekozen worden. Vooral hier in de eetkamer is het harmoniëren van de vele onderdelen belangrijk. Als het een open keuken en eethoek is, is het ook belangrijk aandacht te besteden aan het uiterlijk van de keuken. Afhankelijk van de beschikbare ruimte zijn ook eenvoudige bankjes een optie, of zelfs vaste hoekbanken met bekleding, die ook aangevuld worden met bijpassende stoelen.

Veel mogelijkheden bij het kiezen van eetkamermeubels

Of dit houten stoelen zijn met of zonder bekleding, beklede sledestoelen of een bankje is een kwestie van smaak, maar hangt ook af van de beschikbare ruimte. In elk geval moet de zitplaats comfortabel zijn – en wel zo dat tijdens het eten een goede rechte houding kan worden aangenomen en de maag niet wordt samengeknepen. Met een ruime keuze aan zitmeubelen voor de eetkamer, bijvoorbeeld van Niehoff Sitzmöbel, kunnen belangstellenden nu online rondkijken om er een voorproefje van te krijgen.

Sitzmoebel für zu Hause

Zitten om te ontspannen – zitmeubelen voor de woonkamer

De meestal gestoffeerde zitmeubelen in de woonkamer hebben een nog fundamentelere ontspanningsfunctie dan eetkamer zitmeubelen. In veel woonkamers is de bank aantoonbaar het middelpunt van de kamer. Dit is vaak de plaats waar mensen aan het eind van de dag of in gezellige weekends samenkomen om wat vrije tijd te genieten, te ontspannen, een spannende film te bekijken of samen wat quality time door te brengen. Hoogwaardige relaxfauteuils en koffiestoelen vind je hier ook vaak als zitaanvulling.

Een gezonde houding behouden met de juiste bureaustoel

Vooral in tijden van toenemend thuiskantoorgebruik is de bureaustoel ook een van de veelgebruikte meubelstukken om binnen de eigen vier muren te zitten, maar het juiste zitmeubilair moet ook gekozen worden om in de vrije tijd achter de PC te zitten en administratieve taken af te werken, om het lichaam gezond te houden, vooral de rug en de schouders. Nog meer dan bij zitmeubelen in de eetkamer of de woonkamer moet hier dus aandacht besteed worden aan ergonomie en aan de vraag of de vorm van de stoel goed bij je eigen lichaam past. Belangrijke kenmerken zijn hoogteverstelling, een beweegbare rugleuning en een ergonomisch juist gevormde rugleuning die in zijn beweeglijkheid versteld kan worden.

Gezelligheid voor het terras

Het terras is ook een van de feel-good plaatsen in je eigen huis, vooral in de warmere maanden van het jaar. Lounge meubels zijn hier bijzonder populair voor gezellige samenkomsten op warme zomeravonden. Meestal dik gestoffeerd en voorzien van comfortabele armleuningen, plus een glas wijn – dat is de manier om te leven.

Of het nu is om even uit te rusten, om te eten, te lezen, TV te kijken, te ontspannen, of gewoon om van de vrije tijd te genieten – zitmeubelen zijn er in allerlei vormen, kleuren, stijlen en voor verschillende doeleinden. Trends komen en gaan, wat het belangrijkst is, is comfort en functionaliteit. Natuurlijk moeten de meubels ook passen bij de stijl van de kamer in kwestie en in het plaatje passen. Dit is vooral belangrijk in de eetkamer. Als het om zitmeubilair in de woonkamer gaat, is de bank vaak het middelpunt van de kamer. Hier staat comfort voorop, hoewel het uiterlijk niet vergeten mag worden. Naast de bank biedt een bank of relaxfauteuil vaak ontspanning. Bij sommige zitmeubelen, zoals de bureaustoel, heeft functie echter duidelijk voorrang op uiterlijk – gezondheid gaat voor schoonheid, maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *